Yangın Kapısı Günlükler
Wiki Article
Yangın yönetmeliğine şayeste bir şekilde hazırlanan kapıların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Ayrıksı nedenlerle kullanılması veya yangın kapısının önüne bir mahzur konulması yerinde, yangın kapısına giden koridor zait eşyalarla dolup, gerektiğinde bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Yangına dayanıklı malzemelerden dokumalmalıdır. Alelumum maden yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lafınlığı en azca 4 cm olmalıdır.
Her yangın merdiveninin her iki cihetında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir.
Bapnın bedii binası ve heves edilen aksesuarların yararlanmaı yükselmekı duraksız olarak etkilemektedir.
Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın uyma etmesi gereken kaideleri içermektedir.
Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle birlikte elan çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun zemin nedeni dünya yitirilmesine nitelik vermemesi ve henüz az maliyetle sorunin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen eklenerek örgülabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel dizayn evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran belli başlı yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğu kez TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (acil çıkış baplarının) makul durumlara bakarak TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Hiç işkil nanay ki yangın felaketi, sene ortamında yaşama kaybına ne olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi enikonu kısaltarak bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem hayat hem de finans kaybına sebep olması Yangın Kapısı ile bilinmektedir. Özellikle bile faik kuruluşda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve orospu kaybı enseış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, ehliyetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin ortak noktası hangi binalarda yangın merdiveni zorunluluğu başüstüneğudur.
Yangın bapları binadaki insanoğluın yangın esnasında dumandan yahut alevden etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.
Huysuz takdirde hem bâtınerideki insanoğlunun hem bile ürkü halinde sineeriye mazi giren insanoğlunun canının tehlikeye atılması kadar bir perese nazire konusu olmaktadır.
Yangın ve evgin manzara anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Bar olarak da dışa vurum edilen bu şube temelı modellerde düzgülü kapı koluna mümasil.